Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Nakts uz pirmdienu būs aukstākā kopš pavasara

© Andrejs Strokins/ F64 Photo Agency

Lai gan šīs nedēļas izskaņā beidzot esam sagaidījuši siltāku un saulaināku laiku, meteorologs Jānis Trallis informē, ka nakts uz pirmdienu, iespējams, būs aukstākā kopš pavasara.

"Ja dārzā vēl ir kaut kas, ko var nokost salnas, sestdiena un svētdiena ir pēdējais laiks to novākt, jo nakts uz pirmdienu, visticamāk, būs aukstākā kopš pavasara. Te redzama ECMWF prognozētā temperatūra, bet realitātē būs vēl aukstāk (šorīt Stendē bija -1° prognozēto +4° vietā)," mikroblogošanas vietnē twitter norāda sinoptiķis.

Savukārt Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) informē, ka nākamās nedēļas pirmajā pusē, pastiprinoties anticiklona ietekmei, debesis biežāk skaidrosies un tikai vietām atsevišķi mākoņu vēl nesīs nelielus nokrišņus. Dienās termometra stabiņš pakāpsies līdz +12+18°, bet naktīs, debesīm skaidrojoties, gaiss atdzisīs līdz +0...+5°, vietām veidosies salnas, bet valsts rietumos naktis būs nedaudz siltākas, tur +5...+10°.

Šī brīža prognozes liecina, ka nedēļas otrajā pusē no rietumiem pietuvosies plašs ciklons . Līdz ar dienvidu puses vējiem, mūsu reģionā ieplūdīs nedaudz siltāks gaiss un vairākas mākoņu zonas šķērsos valsts teritoriju, daudzviet nesot lietu.