Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Atsevišķas Saeimas ēkas telpas atzītas par nedrošām [papildināts]

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Dmitrijs Suļžics/F64

Saeimas Prezidijs šodien ārkārtas sanāksmē nolēma ierobežot atsevišķu telpu ekspluatāciju Saeimas ēkā Jēkaba ielā 11,  informēja Saeimas Preses dienests.

Lēmums pieņemts, pamatojoties uz šodien saņemto SIA "Būvprocess" sertificētu būvekspertu iesniegto būves ekspertīzes un tehniskās apsekošanas atzinumu, kas veikts Saeimas Administrācijas uzdevumā. Šāds lēmums pieņemts, lai veiktu padziļinātu būvkonstrukciju izpēti.

Saeimas Prezidijs ir uzdevis Saeimas Administrācijai informēt Valsts būvniecības kontroles biroju par saņemto atzinumu, kā arī konsultēties par turpmāk veicamiem pasākumiem, lai novērstu ekspertu atzinumā norādītos riskus. Atzinumā konstatēts, ka atsevišķi ēkas inženiertehniskie elementi ir sliktā stāvoklī.

Šobrīd Saeimas Administrācija kopā ar ekspertiem detalizēti iepazīstoties ar saņemto atzinumu un plānojot atbilstošākos drošības risinājumus, tostarp darba vietu drošu pārplānošanu un apmeklētāju plūsmas organizēšanu, par ko informēs arī Būvniecības valsts kontroles biroju.

Līdz tehnisko darbu pabeigšanai paredzēts atsevišķas darba vietas pārvietot no ēkas Jēkaba ielā 11 uz citām telpām Saeimas ēkās.

Kā apgalvo Saeima, būtisks ēkas Jēkaba ielā 11 kapitālais remonts iepriekšējo reizi veikts pirms 40 gadiem, taču arī ne visā ēkā un ne visām konstrukcijām. Saeimas 2020.gada budžeta pieprasījumā ēkas uzturēšanai jau esot ieplānots atbilstošs finansējums.