Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

"Latvijas Pasts" brīdina par krāpniekiem

© Latvijas pasts

Latvijas Pasts fiksējis vairākus krāpnieciskus elektroniskus ziņojumus, kuros, izmantojot uzņēmuma zīmolu, no e-pasta info@maarifegroup.com tiek mēģināts izplatīt kaitīgu ļaunprogrammatūru, ziņojot par it kā nepiegādātu paciņu nepareizi norādītas adreses dēļ.

Latvijas Pasts uzsver, ka nekādā veidā nav saistīts ar šiem ziņojumiem, tāpēc aicina nekādā gadījumā neatvērt krāpnieciskajām e-pasta vēstulēm pievienotos pielikumus un ignorēt viltus paziņojumus. Aktuālo informāciju par visiem uzņēmuma jaunumiem Latvijas Pasts izziņo savos oficiālajos sociālo mediju kontos un interneta mājas lapā.

Latvijas Pasts norāda, ka ir sniedzis visu uzņēmuma rīcībā esošo informāciju arī informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijai Cert.lv turpmākai krāpniecisko darbību novēršanai.


Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā ap 3800 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām Kantar TNS, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju Kantar TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.