Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Ikvienu Latvijā aicina doties uz darbu ar velosipēdu

© Vladislavs Proškins/F64

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) kā Eiropas mobilitātes nedēļas (EMN) nacionālais kontaktpunkts šodien ikvienu pilsētnieku aicina doties uz darbu ar velosipēdu, informēja VARAM.

Akcija norisinās "Eiropas Mobilitātes nedēļas 2019" laikā, un tas mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par videi draudzīgu pārvietošanās veidu izmantošanu kā viedo pilsētu dzīvesveida daļu.

Pašvaldības, uzņēmumi un nevalstiskās organizācijas aktīvi atbalsta akciju, veidojot dažādus pasākumus. Piemēram, Rīgā šodien riteņbraucēji tiks sveikti un aicināti interaktīvā veidā paust viedokli par infrastruktūras jautājumiem laukumā pie Brīvības pieminekļa.

Pasākums organizēts ar Rīgas domes atbalstu, un tajā iesaistīsies tādas organizācijas kā "Baltijas vides forums" un "Latvijas Riteņbraucēju federācija".

Gulbenē notiks ekskursijas tipa velobrauciens pa pilsētu, Liepājā pie tirdzniecības centra "Kurzeme" braucējus sagaidīs našķi un darbosies velo apkopes punkts.

"Eiropas Mobilitātes nedēļas 2019" pasākumus koordinē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), tajos var piedalīties pašvaldības, nevalstiskās organizācijas un uzņēmumi.