Mobilo tālruņu operatori cīnās par jauniem klientiem

© nra.lv

Latvijas mobilais telefons (LMT) un Tele2 pirmklasnieku vecākiem dāvina mobilos telefonus un attiecīgi O!Kartes un Zelta zivtiņas sākuma komplektus. Tā kā šogad Latvijā mācības sāks aptuveni 21 670 pirmklasnieku, mobilo sakaru operatori šobrīd cīnās par vairāk nekā 20 000 jaunu klientu.

Pirmklasnieku vecākiem mobilos telefonus un priekšapmaksas kartes sākuma komplektus pērn dāvināja LMT. Toreiz šo iespēju izmantoja aptuveni 75 procenti no pirmklasnieku vecākiem. Šogad mobilos telefonus pirmklasniekiem dāvina arī Tele2, tiesa, ierobežotā skaitā. LMT sola, ka telefonu pietiks visiem pirmklasniekiem, kuru vecāki to vēlēsies. LMT lūdz apmaiņā pret mobilo telefonu atnest simbolisku dāvanu citiem bērniem – grāmatu, Tele2 telefonus dāvina tāpat.

"Ņemot vērā pagājušā gada pozitīvo pieredzi, kad kopumā visā Latvijā vecāki saņēma gandrīz 15 000 mobilo telefonu saviem pirmklasniekiem un tika savākti aptuveni 25 000 grāmatu, LMT ir parūpējies, lai arī šogad jaunus mobilos telefonus varētu izmantot visi mazie skolēni. Samsung GT-E2121 telefona modelis tika izvēlēts, jo tas aprīkots ar visām pirmajam telefonam nepieciešamajām funkcijām," Neatkarīgajai stāsta LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis. Pērn savāktās grāmatas tika dāvātas Latvijas maznodrošināto ģimeņu bērniem, internātskolām un bērnunamiem, kā arī lauku bibliotēkām un pansionātiem.

Lai pirmklasnieku un viņu vecāku atnestās grāmatas arī šogad saņemtu tie, kam tās visvairāk vajadzīgas, LMT aicina pieteikties organizācijas un iestādes, kā arī ģimenes ar bērniem, kuras labprāt vēlētos saņemt grāmatas.

Tā kā Tele2 akcija sākās jau 5. augustā, telefoni pirmklasniekiem jau beigušies. Tele2 piedāvā iegādāties mobilos telefonus ar Zelta zivtiņas sākuma komplektu par akcijas cenām.

"Lielais pieprasījums pēc Zelta zivtiņas pirmklasnieku komplektiem rāda, ka mazo skolēnu vecākiem šī kampaņa bija tiešām noderīga un palīdzēja bērnus pilnvērtīgi sagatavot skolas gaitām. Vecāku interesi un atsaucību bija grūti iepriekš prognozēt, tāpēc bijām sagatavojuši komplektus aptuveni pusei ģimeņu, kurās šogad ir pirmklasnieki," Neatkarīgajai teic Zelta zivtiņas zīmola vadītāja Alise Avota.

Latvijā

Ar valsts drošību saistītiem prioritārajiem pasākumiem 2025.gadā paredzēts novirzīt 284,3 miljonus eiro, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajā informatīvajā ziņojumā par valsts budžeta likumprojektā iekļaujamiem prioritārajiem pasākumiem 2025., 2026., 2027. un 2028.gadam, kuru ceturtdien izskatīs valdība.