Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Labklājības ministrei radusies ideja senioriem rīkot atvērto durvju dienu parlamentā

© Dāvis Ūlands/ F64 Photo Agency

Tuvojoties Starptautiskajai senioru dienai 1.oktobrī, labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) aicinās Saeimu rīkot atvērto durvju dienu Saeimas namā, informēja ministres padomniece komunikācijas jautājumos Liesma Kalve.

"Ir vērts atvēlēt vienu dienu gadā, lai tuvinātu Latvijas seniorus Saeimas darbam, tā uzlabojot komunikāciju un veicinot dialogu par jautājumiem, kas nezaudē aktualitāti gadu no gada. Sauksim to par Atvērto durvju dienu Senioriem Saeimā," rosina ministre.

Latvijas Saeimas namu un plenārsēžu darbību klātienē vērot ikdienā nav iespējams, tomēr tas neizslēdz iespēju rīkot atsevišķu pasākumu, kur senioriem piedāvāt ne tikai ekskursiju Saeimas nama telpās, bet dalību plenārsēdē, iespēju uzdot jautājumus deputātiem un saņemt atbildes uz tiem.

"Iepazīstoties ar Vācijas pieredzi, secinu, ka šādas tikšanās veicina komunikāciju un labāku izpratni vienam par otra darbu un reālo situāciju. Tas nekādā ziņā neizraisa ne liekus asumus sarunās par karstajām tēmām, ne apgrūtina Saeimas darba kārtību. Mazliet pacietības pie drošības pārbaudes un dažas stundas atkāpei no darba plāna, pretim var dot neatsveramu ieguvumu komunikācijā turpmāk," norāda Petraviča.

Daudzviet Latvijā 1.oktobrī tiek rīkoti dažādi pasākumi senioriem, lai pievērstu uzmanību nozīmīgai un lielai Latvijas sabiedrības daļai. Tie ir gan pašu senioru koncerti, gan apsveikumu runas viņiem. Tomēr šāda Atvērto durvju diena senioriem Saeimā varētu kļūt par labu tradīciju pozitīvam dialogam.