Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Sinoptiķi prognozē: rīt būs lietus ar zibeni, pērkonu un brāzmainu vēju; gaidāma arī krusa

© Dmitrijs Suļžics/F64

Otrdien Latviju sasniegs ciklons, tā ietekmē augs lietus un krusas mākoņi, vietām nokrišņi būs intensīvi un kopā ar zibeni, pērkonu un brāzmainu vēju, prognozē sinoptiķi.

Naktī stiprākos nokrišņus izraisīs no jūras nākoši mākoņi, tie visvairāk skars Vidzemes rietumu un dienvidu daļu, it īpaši novadus Rīgas tuvumā. Nokrišņu daudzums vietām var pārsniegt 20 milimetru.

Pūtīs lēns līdz mērens rietumu vējš, piekrastē vietām brāzmās līdz 18 metriem sekundē, un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +4..+9 grādiem, bet piekrastē - līdz +9..+13 grādiem.

Otrdienas priekšpusdienā intensīvākie nokrišņi joprojām būs vietām Vidzemē, bet dienas gaitā lielākie lietus un krusas mākoņi izaugs Kurzemē un Zemgalē. Vietām, dārdot pērkonam, krusa noklās zemi baltu un vēja ātrums brāzmās var pārsniegt 15 metrus sekundē.

Uzspīdot saulei, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +10..+15 grādiem.

Rīgā tuvākajā diennaktī dažbrīd līs, iespējams arī stiprs lietus, krusa un pērkons. Valdošais būs mērens rietumu vējš, dienas otrajā pusē gaidāms mainīga virziena vējš. Naktī pie jūras vējš brāzmās pūtīs līdz 17 metriem sekundē, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +9 grādiem. Saulainos brīžos dienā gaiss iesils līdz +15 grādiem.