Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Daudzdzīvokļu mājā pie Dreiliņiem dedzis atkritumu konteiners; izglābti 17 cilvēki

© Oksana Džadana/F64

Agrā svētdienas rītā kādā Rīgas daudzdzīvokļu namā Ēvalda Valtera ielā, kas atrodas pie Dreiliņiem, aizdedzies atkritumu konteiners un izveidojies spēcīgs sadūmojums. Ugunsgrēkā nostrādājuši dūmu detektori un izglābti 17 cilvēki.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Palkavniece, plkst.4.12 ugunsdzēsēji steidzās uz Ēvalda Valtera ielu Rīgā, kur daudzstāvu dzīvojamā mājā bija jūtami dūmi.

Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka deg atkritumu konteiners un pa dzīvojamo māju izplatījies spēcīgais sadūmojums.

Izmantojot izbīdāmās kāpnes, ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas izglāba trīs cilvēkus, pa autokāpnēm tika izglābti septiņi nama iemītnieki, bet ar glābšanas maskām caur kāpņutelpu tika izvesti vēl septiņi cilvēki.

Ugunsgrēku likvidēt izdevās plkst.7. Kopumā 18 kvadrātmetru platībā bija izdedzis palīgtelpā esošais atkritumu konteiners ar atkritumiem un ēkas starpstāvu pārsegums starp otro un trešo stāvu.

Strādājot piedūmotajā namā, ugunsdzēsēji dzirdēja, ka vairākos dzīvokļos skanēja nostrādājušu dūmu detektoru signāli. VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju rūpēs par savu veselību, dzīvību un īpašuma drošību uzstādīt mājokļos dūmu detektoru, kas ar spalgu skaņas signālu brīdinās, ja telpā būs izveidojies sadūmojums.