Visām pašvaldībām nav piešķirta apvienošanās dotācija

Valmieras novada domes priekšsēdētājs Vitauts Staņa (LZS) ierosinājis un saņēmis politisko partiju apvienības “Zaļo un Zemnieku savienība” (ZZS) deleģējumu, sadarbojoties ar Latvijas Pašvaldību savienību (LBS), apkopot informāciju par tām Latvijas pašvaldībām, kas līdz šim brīdim no valsts nav saņēmušas vai tikai daļēji ir saņēmušas pašvaldību apvienošanās dotāciju.

Apkopotā informācija tiks nodota ZZS Saeimas frakcijas deputātiem, lai turpinātu cīņu par apvienošanās dotācijas piešķiršanu ikvienai pašvaldībai neatkarīgi no paustās attieksmes pret administratīvi teritoriālo reformu, nra.lv informēja Valmieras novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Eva Eglīte.

Valmieras novadā dotāciju nav saņēmis Kocēnu un Vaidavas pagasts, jo vērsās Satversmes tiesā, apstrīdot piespiedu apvienošanos.

Latvijā

Latvijā, no 1. jūlija stājušies spēkā grozījumi Dabas resursu nodokļa likumā, paredzot, ka par vienu kilogramu tirgū laisto tekstilizstrādājumu turpmāk piemēros dabas resursu nodokli (DRN) 0,5 eiro apmērā.

Svarīgākais