Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Portāls: Korespondentam pat 3300 eiro mēnesī; atklātas LTV ziņu dienesta algas

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Portāls pietiek.com informē, ka publiskojis Latvijas Televīzijas (LTV) ziņu dienestā strādājošo algas.

Pat vairāk nekā 3300 eiro mēnesī korespondentam un vairāk nekā 3000 eiro mēnesī ziņu dienesta vadītājai Ivetai Elksnei - šādi ir ilgi slēptie dati par atalgojumu LTV ziņu dienestā, vēsta portāls.

Pietiek.com šodien publiskojis datus par LTV ziņu dienesta darbinieku atalgojumu pirmajā pusgadā, un, lai gan tajos nav minēti konkrētu darbinieku vārdi un uzvārdi, šie dati dod izsmeļošu priekšstatu par pienākušajiem „treknajiem gadiem” „sabiedriskajā” televīzijā.

Ar datiem var iepazīties šeit!

Savukārt trešdien portāls publiskos līdzīgus datus par visiem LTV darbiniekiem.

Iepriekš vēstīts, ka sabiedriskai medijs lūdzis papildu finansējumu darbības nodrošināšanai.

Ar šobrīd 2019. gadam paredzētās budžeta dotācijas ietvaros piešķirtajiem līdzekļiem daudzveidīga, sabiedriskā pasūtījuma prasībām atbilstoša satura nodrošināšana, kā arī ieguldījumi uzņēmuma tehnoloģiskajā stiprināšanā un infrastruktūras attīstībā, ir praktiski neiespējami, gada sākumā apgalvoja LTV.

Tapāt sabiedriskie mediji norādāijuši, ka gan LTV, gan Latvijas Radio ēku uzturēšana prasa lielu daļu izdevumu, ko varētu ieguldīt satura ražošanai.

Savukārt Nacionāli elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome norādījusi, ka Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio vajadzībām papildus nākamgad nepieciešami vairāk nekā seši miljoni eiro.