Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

NA vēršas VDD saistībā ar Krievijas militārās ideoloģijas propagandu "Alfā"

© Postimees Grupp/Scanpix/LETA

Š.g. 5.septembrī savas durvis vēra T/C Alfa jaunais korpuss, kurā savu darbību ir uzsācis arī Krievijas repera Timati zīmola veikals “Black Star Wear”. Piedāvājumā esošās preces atklāti propagandē Krievijas militāro ideoloģiju, cildina Krieviju, tās varenību, prezidentu un šīs valsts armiju. Zīmols plāno attīstīties, atverot filiāles arī citviet Latvijā.

“Laikā, kad Krievija īsteno agresiju pret pasaules valstīm, gan slēptā, gan neslēptā veidā, izmantojot visus iespējamos veidus, sākot no informatīvās ietekmes mediju vidē, tostarp arī Latvijā, līdz reālai teritoriju okupēšanai Krimā, nerunājot jau par vēstures aspektiem attiecībā uz Baltijas valstu okupāciju, kuras sekas ir jūtamas vēl šodien, uzskatām, ka šāda Kremļa ideoloģijas propagandas popularizēšana Latvijā ir nepieļaujama” rakstīts Nacionālās apvienības (NA) priekšsēdētāja Raivja Dzintara parakstītajā iesniegumā Valsts Drošības Dienesta (VDD) vadītājam Normundam Mežvietam..

Nacionālā apvienība aicina izvērtēt šo situāciju, ņemot vērā Latvijas valsts drošības aspektus:

  • vai šāda komersanta rīcība nav kvalificējama kā Krievijas agresīvās politikas sastāvdaļa un nerada draudus Latvijas nacionālajai drošībai,
  • vai šeit nav saskatāms aicinājums sabiedrībai risināt problēmas ar spēka palīdzību, vardarbīgi?

Nepieciešamības gadījumā NA aicina VDD veikt pasākumus šī zīmola darbības izbeigšanai Latvijā.

Jau ziņots, tirdzniecības parka "Alfa" pārvaldītājs lūdzis no veikala "Black star wear" sortimenta izņemt apģērbu kolekciju ar Krievijas prezidenta Vldimira Putina seju, Krievijas karogu apdarē un Krievijas armijnieku tematiku.

Savukārt VDD apģērbu kolekcijas ar Kremļa tematiku tirgošanā saskata Krievijas centienus propagandēt tās ģeopolitisko kursu, tāpēc dienests veiks šī gadījuma izvērtēšanu.