Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

FKTK brīdina: kādā interneta vietnē piedāvā nelicencētus ieguldījumu pakalpojumus

© F64

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) brīdina par Bulgārijas "Dream Equity Ltd" tīmekļa vietnē www.investingcapital.com piedāvātiem nelicencētiem ieguldījumu pakalpojumiem, liecina FKTK publiskotā informācija.

FKTK norāda, ka minētajam pakalpojumu sniedzējam nav tiesību nodarboties ar ieguldījumu pakalpojumu un ieguldījumu blakus pakalpojumu sniegšanu Latvijā.

Gadījumā, ja ir nodarīti zaudējumi vai aizdomas par krāpšanu, FKTK aicina vērsties Valsts policijā.

Iedzīvotājiem, kuri nav profesionāļi finanšu pakalpojumu jomā, bet vēlas veikt ieguldījumus, FKTK rekomendē doties uz banku vai ieguldījumu brokeru sabiedrību, kas saņēmušas attiecīgu licenci vai darbības atļauju. Šādiem pakalpojumu sniedzējiem ir pienākums informēt par iespējamajiem riskiem un nodrošināt klienta riska profilam atbilstošu piedāvājumu.

FKTK uzrauga tikai licencētus tirgus dalībniekus, kas saņēmuši attiecīgu licenci ieguldījumu piesaistei. Tikai pie šiem ieguldījumu piesaistītājiem klientu aizsargā valsts.

FKTK aicina iedzīvotājus pirms sadarbības sākšanas ar kādu no ieguldījumu pakalpojumu sniedzējiem, pārliecināties par to tiesībām piedāvāt un sniegt ieguldījumu pakalpojumus Latvijā. Informācija par licencētām ieguldījumu pakalpojumu sniedzējiem Latvijā ir pieejama FKTK tīmekļa vietnē.