Nākamnedēļ aicina uz Pokaiņu meža takām, kur notiks "Zinātņu gadatirgus"

© Ģirts Ozoliņš/F64

Šā gada 14. līdz 15. septembrī Pokaiņu meža takās un pie informācijas centra jau sesto gadu pēc kārtas notiks rudens Saulgriežu sagaidīšanas svētki "Zināšanu gadatirgus", kuros ikvienam būs iespēja izmēģināt dažādas prakses un dalīties zināšanās,  informēja valsts AS "Latvijas valsts meži" (LVM) pārstāvji.

Pasākums sāksies 14.septembrī plkst.11, kad to atklās un ieskandinās sievu folkloras kopa "Vilcenes".

Ikvienam būs iespēja arī iepazīties ar ārstniecības augiem un noklausīties lekciju par mušmirēm, dzirdēt netradicionālas pieejas garīgās un fiziskās veselības uzlabošanai, uzklausīt stāstus par Pokaiņiem un šamanismu.

Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja arī izbaudīt augu ēteriskās eļļas un pagatavot savu dabīgo smaržu, kā arī piedalīties Dainu meditācijā. Tāpat pasākumā būs iespēja piedalīties rudens saulgriežu uguns rituālā ap Zikurāta kalnu. Pasākumā pulcēsies dažādu jomu speciālisti, būs iespēja iegādāties veselīgus gardumus, dabīgo kosmētiku, grāmatas un citas lietas.

Plkst.18 notiks meditācija un skanēs gongu skaņas pie meža informācijas centra. Pasākuma apmeklētāji un dalībnieki aicināti nakšņot meža teritorijā teltīs, lai ar tumsas iestāšanos kopīgi ietu mežā, kā arī turpinātu sarunas pie ugunskura un siltas tējas tases.

Ieeja pasākumā ir pieci eiro, bet pensionāriem, studentiem un skolēniem - trīs eiro, pirmsskolas vecuma bērniem ieeja pasākumā bez maksas. Biļete derīga abām pasākuma dienām, kā arī iekļauj telšu vietas biļeti (no 14. līdz 15. septembrim), tiem, kas septembra nakti vēlēsies pavadīt turpat mežā.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.