Par Lubānas ielā konstatēto nelegālo putnu gaļas sadali PVD piemērojis 700 eiro sodu

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Oksana Džadana/F64

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) uzņēmumam, kas noliktavas telpās Lubānas ielā, Rīgā, nodarbojās ar nelegālu putnu gaļas sadali, piemērojis 700 eiro naudas sodu, informēja dienestā.

PVD augustā vēstīja, ka noliktavā Lubānas ielā konstatēta nelegāla ražotne, kurā higiēnas prasībām neatbilstošos apstākļos notika nezināmas izcelsmes putnu gaļas sadalīšana, tālākai izplatīšanai tirdzniecības vietā Rīgas Centrāltirgū.

Pārbaudes laikā tika konstatēts, ka uzņēmums, kas drīkst nodarboties tikai ar gaļas produktu uzglabāšanu, veica arī citas, ar dzīvnieku izcelsmes produktu apstrādi saistītas, darbības, kas obligāti reģistrējamas un arī atzīstamas PVD. Putnu gaļas sadale notika nepiemērotās telpās, bez nepieciešamās temperatūras, aprīkojuma un tekoša ūdens padeves. Produkcija nebija arī atbilstoši marķēta un tai nebija izcelsmi apliecinošu dokumentu.

No apgrozības tika izņemta gandrīz viena tonna putnu gaļas.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais