Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Saeima lems par "ātro kredītu" reklamēšanas aizliegumu medijos

© Kaspars Krafts/F64

Saeima šodien iedzīvotāju iniciatīvu par "ātro kredītu" reklamēšanas aizliegumu medijos un internetā nodeva izskatīšanai Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai.

Portālā "manabalss.lv" par iniciatīvu ir savākti vairāk nekā 10 000 parakstu. Rosinājuma autore Madara Valtere iniciatīvā norādījusi, ka vēlas, lai aizliegtu reklamēt "ātros kredītus" masu medijos (televīzijā, radio), sociālajos tīklos un citur internetā.

"Katra šāda veida reklāma tā vien cilvēkus vilina aizņemties. Esot darbā astoņas stundas, klausoties radio, es šāda veida reklāmas dzirdēju vismaz 16 reizes," vērš uzmanību Valtere.

Viņa norāda, ka cilvēks, kurš ir viegli ietekmējams un kuram konkrētajā brīdī ir vajadzīgi naudas līdzekļi, neapdomājot sekas aizņemas naudu nebanku iestādēs. Tādējādi pastāvot risks "iekulties lielos parādos", uzsver iniciatīvas autore.

"Latvijā ir ļoti daudz cilvēku, kuri šo "ātro kredītu" dēļ iekuļas lielos parādos un vairums no tiem aizbēg uz ārzemēm, lai nopelnītu vairāk vai slēptos no parādu piedzinējiem," pauž Valtere, aicina Saeimu rast risinājumu šai situācijai.