Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Pie IKEA veikaliem turpmāk bez maksas varēs uzlādēt elektroautomobiļus

Uzlāde © pixabay

Lai atbalstītu ilgtspējīgu un modernu dzīvesveidu, IKEA veikala autostāvvietā uzstādītas četras elektroautomobiļu uzlādes stacijas, kas ir pieejamas bez maksas. Pie katras no tām var pieslēgt divus automobiļus, līdz ar to vienlaikus iespējams lādēt astoņus automobiļus.

“Uzņēmums IKEA tiecas radīt pēc iespējas labvēlīgu ietekmi uz dabu un cilvēkiem - sākot ar preču ražošanu no atjaunojamiem materiāliem un ēdienu piedāvājumu no augu valsts produktiem, beidzot ar resursu pārdomātu izmantošanu veikalā, šķirojot atkritumus, izmantojot LED apgaismojumu un saules paneļus, kā arī savācot lietus ūdeni, ko izmantot apūdeņošanā. Elektroautomobiļu uzlādes vieta ir vēl viens solis ilgtspējas virzienā, lai sekmētu ērtu ilgtspējas risinājumu pieejamību veikala apmeklētājiem un iedzīvotājiem,” saka IKEA Latvija veikala vadītāja Inga Filipova.

IKEA veikala darbības uzturēšanā un arī elektroautomobiļu uzlādes vietā tiek izmantota zaļā enerģija. Elektrību uzlādei nodrošina IKEA, bet automobiļu īpašniekiem ir jāizmanto savi lādēšanas vadi.

IKEA veikala vadītāja uzsver, ka šis ir ne vien ilgtspējīgs risinājums, bet arī veids, kā ieviest modernās tehnoloģijas mūsu ikdienā: “Jo vairāk uzlādes vietu būs pieejamas plaši apmeklētās vietās, jo vieglāk būs pārvietoties ar elektroautomobili. Es patiešām ceru, ka šis dabai draudzīgais transportlīdzekļu veids kļūs arvien populārāks, jo tas palīdz samazināt kaitīgo izmešu daudzumu un uzlabot gaisa kvalitāti.”

Lai atbalstītu dabai vēl draudzīgāku transportlīdzekļu izmantošanu, IKEA šovasar dubultoja velosipēdu novietņu skaitu - tagad veikala apmeklētājiem pieejami 24 statīvi, kur var novietot teju 50 velosipēdu.

Velosipēdu novietne atrodas pie IKEA veikala ieejas, bet elektroautomobiļu uzlādes vieta - klientu autostāvvietas vidējās rindas galā. Tā ir pieejama bez maksas veikala darba laikā.