Krievijas ugunsgrēku radītais piesārņojums gaisa kvalitāti Latvijā būtiski nepasliktinās

© Scanpix

Krievijas ugunsgrēku radītās piesārņotās gaisa masas patlaban ir sasniegušas Vitebskas apgabalu Baltkrievijā un dienas laikā varētu sasniegt arī Latvijas dienvidu un austrumu rajonus, aģentūrai LETA norādīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Tomēr sinoptiķu skatījumā pagaidām satraukumam par gaisa kvalitātes pasliktināšanos nav pamata, jo atmosfēra ir nestabila un gaiss sajaucas, kā arī dūmu koncentrācija, attālinoties no ugunsgrēku vietām, samazinās.

Turklāt virs austrumu rajoniem ir mākoņi un gaidāms lietus, tādējādi daļa no cietajām daļiņām nosēdīsies uz zemes un atmosfēra izskalosies.

Sinoptiķi uzsver, ka piesārņotās gaisa masas vēl nav sasniegušas Latviju, bet, arī tām sasniedzot mūsu valsts robežas, nav gaidāma gaisa kvalitātes pasliktināšanās.

Kā ziņots, ir izskanējušas bažas, ka Baltijas reģionu varētu sasniegt radiācija no Krievijas mežu ugunsgrēkiem. Latvijā nevienā no 16 radiācijas novērošanas stacijām, kas galvenokārt izvietotas gar valsts robežu, nav konstatēts paaugstināts radiācijas līmenis.

Latvijā

Ik dienu pastnieki Kurzemē iznēsā vairāk nekā 245 tūkstošus sūtījumu un ik dienu saskaras ar aptuveni 15 tūkstošiem bojātu vai sūtījumu piegādēm neatbilstošu pastkastīšu. Vai arī tādu nav vispār. Tā ir pastnieku ikdiena arī citviet Latvijā, taču šobrīd, sākoties rudenīgajam un lietainajam laikam, sausa un droša sūtījumu nogāde kļūst vēl problemātiskāka, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais