Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Pirmdien iespējams lietus un pērkona lietusgāzes

© Kaspars Krafts/F64

Pirmdien, no rietumiem virzoties aukstajai atmosfēras frontei, debesis aizklās mākoņi, bet Latvijas austrumos līdz vakaram saglabāsies saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Daudzviet īslaicīgi līs, vietām gaidāms pērkona negaiss, tas lokāli var atnest stipras lietusgāzes, vēja brāzmas un krusu.

Pūšot mērenam dienvidu vējam un karsējot saulei, gaisa temperatūra valsts centrālajos un austrumu novados pakāpsies līdz +24..+28 grādiem. Aiz frontes vējš iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem un strauji kļūs vēsāks. Maksimālā gaisa temperatūra Kurzemes rietumos būs +19 grādi.

Rīgā dienas otrajā pusē debesis apmāksies, gaidāms lietus, iespējams pērkona negaiss un ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 16 metriem sekundē. Pirms tam pūtīs dienvidu vējš un saule gaisu sakarsēs līdz +27 grādiem. Vakarā gaiss atdzisīs līdz +16 grādiem.

Atmosfēras spiediens Latvijā pazeminājies līdz 757-761 dzīvsudraba staba milimetram jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina par augstu ugunsbīstamību mežos Latvijas rietumu un centrālajos novados, spēkā arī brīdinājums par karstumu valsts centrālajā daļā, tai skaitā Rīgā.