Pēc airBaltic pieteikuma ierosina civillietu pret lidostu Rīga

Rīgas apgabaltiesa šodien pieņēmusi pieteikumu un ierosinājusi civillietu, kurā prasītājs ir AS "AirBaltic Corporation", bet atbildētājs - VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"".

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas apgabaltiesas kancelejas vadītājs Ilvars Tomsons, prasība iekļauta kategorijā par zaudējumu un parādu piedziņu. Sīkāku informāciju par šo lietu Tomsons atteicās izpaust.

Kā ziņots, jūlijā "airBaltic" vērsās Rīgas apgabaltiesā ar gandrīz sešu miljonu latu prasību pret lidostu "Rīga", jo tā neesot sniegusi konstruktīvus priekšlikumus par vienlīdzīgas konkurences nosacījumiem lidostā visām aviokompānijām, biznesa portālam "Nozare.lv" toreiz apstiprināja aviokompānijas korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags. "airBaltic" par viena pasažiera apkalpošanu lidostā "Rīga" maksājot divreiz vairāk nekā īru aviokompānija "Ryanair".

Jau ziņots, ka "airBaltic" jūlija sākumā ar sūdzību vērsās Konkurences padomē, lai izvērtētu, iespējams, nevienlīdzīgu konkurenci Rīgas lidostā.

Lidostas "Rīga" valdes loceklis Jānis Ķuzulis skaidroja, ka līgums ar "Ryanair" noslēgts 2004.gadā un 2007.gadā slēgts papildu līgums, un šie dokumenti esot konfidenciāli, līdz ar to lidosta tos nevarot komentēt. Līgumi ar "Ryanair" slēgti līdz 2014.gadam, un līdz šim laikam noteiktas maksas arī esot spēkā. Lidosta tos grozīt nevarot.

Ķuzulis atzina, ka "airBaltic" rīkojusies pareizi, vēršoties Konkurences padomē, kurai līgumi būs pieejami, un tā varēs izteikt savu viedokli par to saturu.

5.augustā Konkurences padome pēc "airBaltic" iesnieguma ierosināja lietu, kurā tiks vērtēta lidostas "Rīga" un īru aviokompānijas "Ryanair" līguma ekonomiskā pamatotība, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Konkurences padomes vecākā referente sabiedrisko attiecību jautājumos Inita Kabanova.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesā patlaban atrodas arī lidostas "Rīga" prasības lieta par aptuveni 3,4 miljonu latu parāda piedziņu no "airBaltic". Prasības pamatā esot "airBaltic" parādsaistības pret lidostu "Rīga" par dažāda veida saimnieciskajiem līgumiem.

Latvijā

Aizvakar, 1. oktobrī, policijā saņemta informācija, ka Ventspilī, pa pilsētas centru pārvietojas vīrietis ar ierocim līdzīgu priekšmetu, pēc kā viņš aizturēts. Valsts policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess un noskaidrots, ka viņš pirms aizturēšanas sašāva ēkas logu. Šodien vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, informē Valsts policija.

Svarīgākais