Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Britu pilsone Rīgā ievedusi teju 26 000 eiro skaidras naudas; VID lūdz sākt kriminālvajāšanu

© F64

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrai nodevusi kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai par liela apmēra skaidras naudas, ko, šķērsojot valsts ārējo robežu, ieved Latvijā vai izved no tās, nedeklarēšanu 25 820 eiro apmērā, informēja VID.

2019.gada jūlijā VID amatpersonas lidostā "Rīga" veica reisa Dubaija-Maskava-Rīga pasažieru un to bagāžas pārbaudi.

Veicot Lielbritānijas un Ziemeļīrijas pilsones, kas dzimusi 1981.gadā, bagāžas pārbaudi, tika konstatēta nedeklarēta skaidra nauda vairākās valūtās par kopējo summu 25 820,01 eiro (2 000 eiro, 2 000 ASV dolāri un 90 665 Apvienoto Arābu Emirātu dirhēmi), par ko tika uzsākts kriminālprocess par skaidras naudas nedeklarēšanu.

Izmeklēšanas laikā Lielbritānijas un Ziemeļīrijas pilsone tika atzīta par aizdomās turēto un viņai piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika veiktas visas nepieciešamās izmeklēšanas darbības, lai iegūtu pietiekamu pierādījumu kopumu, un šī gada 27.augustā kriminālprocess tika nosūtīts Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

VID atgādina, ka no 2019.gada 1.jūlija ir stājušies spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz, ka par skaidras naudas nedeklarēšanu uz valsts ārējās robežas no 10 000 eiro līdz 21 500 eiro, par konstatēto faktu fiziskai personai iestājas administratīvā atbildība. Savukārt, ja netiek deklarēta skaidra nauda, kas pārsniedz 21 500 eiro, tad pret personu tiek uzsākts kriminālprocess.