Piektdien gan spīdēs saule, gan līs lietus

© Dāvis Ūlands/F64

Piektdien Latvijā uzspīdēs saule, lai gan dienas pirmajā pusē daudzviet saglabāsies apmācies laiks, un vietām īslaicīgi līs, prognozē sinoptiķi.

Dažviet, galvenokārt valsts austrumos, iespējams arī pērkona negaiss. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Gaiss iesils līdz +20..+27 grādiem.

Rīgā mākoņu kļūs mazāk, nokrišņi maz iespējami. Lēnu līdz mērenu rietumu vēju nomainīs ziemeļu vējš, tādēļ maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +21 grāda jūras piekrastē līdz +24 grādiem pilsētas dienvidos.

Laikapstākļus ietekmē aizejoša zema spiediena ieplaka, no dienvidrietumiem pastiprinās anticiklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī 762-764 dzīvsudraba staba milimetri.

Latvijā

Dzīvei nepieciešamā alga jeb minimālais ienākumu līmenis, kas tiek uzskatīts par nepieciešamu indivīdam vai ģimenei, lai segtu savas pamatvajadzības un uzturētu pienācīgu dzīves līmeni noteiktā ģeogrāfiskā apgabalā, 2024.gadā Rīgā ir 1630 eiro bruto, bet reģionos - 1384 eiro bruto, liecina atalgojuma pētījumu un vadības konsultāciju uzņēmuma "Figure Baltic Advisory" veiktais šī gada pētījums.

Svarīgākais