Piecās pilsētās notiks zinātnieku nakts

Piektdien Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Rēzeknē un Ventspilī notiks ikgadējie Zinātnieku nakts pasākumi par tēmu „Cilvēks un kosmoss".

Piemēram, Daugavpils Universitātē tā jau būs trešā zinātnieku nakts, kuras aktivitātes norisināsies no pulksten 17 līdz 22.

Zinātnieku nakts laika Daugavpils Universitātē ikviens interesents varēs piedalīties dažādos konkursos un viktorīnās; iepazīties ar dažādu dabā sastopamu virsmu (piemēram, lapas, koksnes, kukaiņu spārnu) piemēriem, kas tiks salīdzinātas ar mēness un citu visuma objektu virsmu uzņēmumiem; varēs uzzināt par iespējām atrast dzīvus organismus visumā utml. Skolēni un jaunieši tiek aicināti atnest robotus vai citus veidojumus, kas varētu būt paredzēti Kosmosa iekarošanai vai apgūšanai. Atraktīvākais, sarežģītākais un radošākais no tiem saņems balvu.

Zinātnieku nakts ir Eiropas Komisijas atbalstīts un finansēts projekts, kuru realizē Latvijas Zinātņu akadēmija sadarbībā ar Latvijas augstskolām un zinātniskajiem institūtiem. Ar šo pasākumu Latvija iekļausies to valstu - Eiropas Zinātnieku nakts organizētāju skaitā, kuras septembra pēdējās piektdienas vakarā organizēs dažādus pasākumus vairāk nekā 200 Eiropas pilsētās, lai atraktīvā veidā skaidrotu zinātnes sasniegumus, raisot sabiedrības interesi un izpratni par zinātni, un ļautu sabiedrībai ielūkoties zinātnisko laboratoriju darba noslēpumos.

Svarīgākais