Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Kariņš ielūdz Igaunijas un Lietuvas premjerus apmeklēt Rīgu

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Šodien pēc Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) ielīguma Rīgā viesoties Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass un Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis.

Amatpersonām paredzēta gan tikšanās, gan arī dalība svinīgos pasākumos.

Trīs Baltijas valstu premjerministru neformālā tikšanās Rīgā notiek arī Baltijas Ministru padomes ietvaros, ņemot vērā, ka Latvija tieši šogad ir minētās padomes prezidējošā valsts.

"1989.gada 23.augusta notikumi jeb Baltijas ceļš kļuva par Baltijas valstu pilsoniskās sabiedrības izšķirošo pieteikumu nevardarbīgi, nelokāmi atgūt savu neatkarību un atgriezties Eiropā. Zināmā mērā tas bija pirmais solis procesā, kas domino efekta veidā sagrāva totalitāro režīmu Austrumeiropā, pirmais solis Latvijas valstiskās neatkarības atgūšanā. Lai godinātu šo īpašo notikumu, Kariņš aicinājis abu kaimiņvalstu valdību vadītājus pagodināt svinīgos pasākumus Rīgā ar savu klātbūtni," informēja premjera birojā.

Kariņš abu valstu amatpersonas uzņems Ministru kabinetā. Pēc tam premjerministriem paredzēta viesošanās Saeimā un tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (VL-TB/LNNK) un Baltijas Asamblejas prezidiju, svinīgā ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa, fotoizstādes "Akcija "Baltijas ceļš 1989". Veltījums akcijas 30.gadadienā" aplūkošana, kā arī darba pusdienas un preses konference.

Baltijas Ministru padomes premjerministru tikšanās turpināsies ar neformālo daļu, apmeklējot Baltijas ceļa 30.gadskārtai veltīto svinīgo sarīkojumu, kurā muzicēs kamerorķestris "Kremerata Baltica" un ar eseju lasījumiem uzstāsies latviešu rakstnieks Māris Bērziņš, igauņu dzejnieks Haso Krulls un lietuviešu dzejnieks Vlads Brazjūns.