Latvijas ugunsdzēsēji Krievijā nodzēsuši pirmo ugunsgrēku

© Scanpix/Itar-tass

Latvijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki, kuri ar divām autocisternām un vienu apvidus automašīnu otrdien priekšpusdienā no Rīgas izbrauca uz Krieviju dzēst tur plosošos meža ugunsgrēkus, šodien ir pabeiguši savu darbu pirmajā vietā - Bikovā - un jau devušies uz otro objektu - meža ugunsgrēku Rahmanovā.

Kā aģentūru LETA informēja VUGD preses pārstāve Inese Veisa, Bikovā Latvijas ugunsdzēsēji tikuši galā ar meža ugunsgrēku divu hektāru platībā, tikpat daudz jādzēš arī Rahmanovā, taču šeit atšķirībā no pirmā objekta uguns plosās ar atklātu liesmu, turklāt augsne ir sausāka un kūdraināka. Lai VUGD darbinieki varētu piekļūt ugunsgrēka vietai Rahmanovā, ceļu viņiem attīrījis krievu buldozers. Tuvākā ūdens ņemšanas vieta atrodoties aptuveni pusotra kilometra attālumā.

Latvijas ugunsdzēsēji Maskavas apgabalā strādā divās maiņās visu diennakti. Šodien viņus ar pusdienām nodrošinājusi Krievijas puse, bet rīt brokastīs latvieši ēdīs līdzpaņemto pārtiku, pastāstīja Veisa.

Dzēšanas darbus Rahmanovā Latvijas VUGD darbinieki varētu pabeigt rīt pēcpusdienā, bet pēc tam viņiem vēlreiz būs jāaizbrauc līdz Bikovai, lai pārliecinātos, vai tur liesmas nav izcēlušās no jauna.

Kā ziņots, galamērķi Pavlovskijposadu Maskavas apgabalā Latvijas ugunsdzēsēji sasniedza vakar ap plkst.14. Tur viņi tika izmitināti kādā autoskolā, kas, visticamāk, būs latviešu bāzēšanās vieta arī turpmākajās dienās.

Vakar VUGD darbinieki pēc garā ceļa vēl atpūtās, bet šodien no rīta jau sāka dzēšanas darbus, strādājot kopā ar Krievijas kolēģiem.

LETA jau ziņoja, ka, reaģējot uz kaimiņzemes lūgumu palīdzēt postošo meža ugunsgrēku dzēšanā, otrdien no Rīgas uz Krieviju tika nosūtīti 12 Latvijas ugunsdzēsēji ar divām autocisternām un vienu apvidus automašīnu. Trešdien uz Krieviju devās arī Igaunijas ugunsdzēsēji.

Latvijā

Šodien Jelgavas novada Brankās, "Branku brančotavā", notiks seminārs pašvaldību speciālistiem, kurā par civilās drošības un aizsardzības stiprināšanas jautājumiem stāstīs Ukrainas pilsētas Malinas mērs Oleksandrs Sitailo, aģentūru LETA informēja Zemgales plānošanas reģionā.

Svarīgākais