Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Pūce pieprasa Dundagas novada domes paskaidrojumus par Pinkena atbrīvošanu

© Dāvis Ūlands/F64

Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrs Juris Pūce (AP) pieprasījis paskaidrojumus no Dundagas novada domes par lēmumu atbrīvot no amata Kolkas pagasta pārvaldes vadītāju Aldi Pinkenu, informēja ministra pārstāve Agnese Vārpiņa.

Pūce norāda, ka ir saņēmis iedzīvotāju sūdzības, par to, ka Dundagas novada domē netiek ievēroti labas pārvaldības principi.

"Kā var novērot, tad Kolkas pagasta pārvaldes vadītāja nepietiekami pamatota un izskaidrota atbrīvošana no amata izsauc asu vietējās sabiedrības reakciju. Aicinu Dundagas domei sniegt sava lēmuma pamatotu skaidrojumu un reizē vēlos uzteikt sabiedrības iesaisti, paužot aktīvu pilsonisku pozīciju," norāda ministrs.

Ministrs pieprasījis skaidrot, vai, atceļot no amata Pinkenu, ir ievērots Darba likums, valsts pārvaldē nostiprinātie labas pārvaldības principi un vai atbrīvošana no amata ir bijusi pamatota ar būtiskiem pārkāpumiem, nevis pieņemts politisks lēmums.

Kā ziņots, Dundagas novada dome Pinkenu atbrīvoja no amata 9.augusta domes ārkārtas sēdē.

Taču ceturtdien pie domes pulcējās ap 350 cilvēku, prasot Pinkenu amatā atjaunot vai arī atkāpties.

Uz demonstrantu plakātiem bija rakstīts "Apgaismot tumsoņus!", "Vakar darbā meklēju taisnību, šodien meklēju darbu", "Vanda, kas visu savanda" un citi.

Piketētāji uzskata, ka pašvaldībai nebija pamata no amata atbrīvot Pinkenu, kamēr Dundagas novada domes priekšsēdētājs Aldis Felts ("Mūsu cilvēkiem") pašvaldības interneta vietnē skaidrojis, ka Kolkas pagasta pārvaldes vadītājs bez publiska piedāvājuma pēc saviem ieskatiem pieņemot darbā darbiniekus un slēdzot saimnieciskus līgumus. Domes priekšsēdētājs arī pārmet Pinkenam, ka viņš tikai pēc sev zināmas izvēles, bez pilnvarojuma pasūtīt projektu, esot noslēdzis līgumu par ēkas "Zītari" pārbūves projektēšanu.

Neraugoties uz aktīvistu protestiem, Dundagas novada domes koalīcija šodien kārtējā domes sēdē vienojās Pinkenu amatā neatjaunot.