Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Igaunijā atrasta pazudušā mākslinieka Audera laiva

© Facebook/Jūras laivas

Kā liecina informācija sociālajā tīklā facebook, tad Igaunijā atrasta aizvadītajā nedēļā jūrā pazudušā mākslinieka Aiga Audera laiva.

"Laiva atrasta Igaunijā, Matsi N58 22.231 E23 44.028 Pats Aigis vēl nē. Ja varat palīdzēt turpmākajos meklēšanas darbos, zvaniet Gundaram Patmalniekam Tel: +371 29669185," liecina "Jūras laivas"publicētā informācija.

Jau vēstīts, ka kopš aizvadītās nedēļas nogales policija un tuvinieki meklē 1960. gadā dzimušo Aigi Auderu, kurš 16. augustā ap pulksten 08.00 ar jūras kajaku devies no Kolkas uz Roņa salu Igaunijā. Pēc pulksten 11.00 ar viņu nav bijusi iespēja sazināties. Aicinām atsaukties ikvienu, kurš zina pazudušā vīrieša atrašanās vietu, vai arī atrod viņu vai viņa kajaku! Ar policiju iespējams sazināties, zvanot pa tālruņa numuru 63202700 vai 110.

Ziņu aģentūra LETA informē, ka, kā liecina dažādos publiskos resursos pieejamā informācija, Auders ir rotu mākslinieks, taču ar laivošanu viņš aizrāvies jau vairākus gadus. Tuvinieki viņu sauc par pieredzējušu laivotāju.

Valsts policija aicina atsaukties ikvienu, kurš zina pazudušā vīrieša atrašanās vietu, vai arī atrod viņu vai aprakstam atbilstošu kajaku. Ar policiju iespējams sazināties, zvanot pa tālruni 63 202 700 vai 110.

Vīrieša meklēšanā jau vairākas dienas iesaistīti arī armijas resursi. Kā liecina Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vēstītais sociālajā tīklā "Twitter", sestdien plkst.11.23 Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs ("MRCC Rīga") saņēma informāciju, ka piektdien vīrietis ar kajaku devies no Kolkas uz Roņu salu un pazudis.

Jau sestdien "MRCC Rīga" veica dreifa rajona aprēķinus un iesaistīja jahtas "Tuscan" un "Palsa" Roņu salas apkārtnes apsekošanā. Atbalstu meklēšanas darbos sniedza arī Gaisa spēku helikopters "Mi-17".

Neatrodot meklēto personu, sestdien plkst.17.07 meklēšanas darbi tika pārtraukti, taču svētdien tie atkal atsākās, izmantojot Gaisa spēku helikopteru "Mi-17".

Svētdien Audera meklēšana jūrā ilga līdz plkst.20.20, kad tā tika pārtraukta bez rezultāta.

NBS atgādina, ka meklēšanas un glābšanas operācijas sekmīga iznākuma iespējamību palielina savlaicīga ziņošana un personīgo glābšanas līdzekļu izmantošana. Ja noticis nelaimes gadījums jūrā, nekavējoties jāzvana "MRCC Rīga" pa tālruni 115.