Aktrise Dancberga no "Latvenergo" grib piedzīt 1500 latu kompensāciju

Pazīstamā teātra aktrise Helga Dancberga grib piedzīt 1500 latu atlīdzību par nodarītajiem zaudējumiem un morālo kaitējumu no uzņēmuma Latvenergo. Uzņēmums gan noliedz vainu, raksta Latvijas Avīze.

Bargajā salā šī gada janvārī aktrisei piederošajā Jūrmalas privātmājā Latvenergo meitas uzņēmuma Sadales tīkls darbinieki uz vairākām stundām atslēdza elektrību. Iznākumā mājā sasala un pārplīsa gan ūdens, gan siltuma caurules un radiatori, gan gāzes apkures iekārta.

Dancberga laikrakstam stāstīja, ka līdz pavasarim māja palikusi bez apkures, jo 1000 latus par remontu no pensijas uzreiz nespējusi samaksāt.

Dancberga uzskata, ka uzņēmums Sadales tīkls, bez brīdinājuma ziemas salā atslēgdams elektrību viņas mājā, pārkāpis noslēgto līgumu par elektrības piegādi un radījis viņai lielu materiālu un morālu zaudējumu.

Latvijā

Latvijas pilsonis, miljardieris Pjotrs Avens vērsies ar iesniegumu Valsts policijā, lūdzot sākt kriminālprocesu pret nesen Latvijas pilsonību ieguvušo Dmitriju Savinu par apzināti nepatiesu izdomājumu tīšu izplatīšanu un neslavas celšanu, aģentūru LETA informēja Avena pārstāvji.