Stārķim ligzdā iestrēgst kāja

© Kristīne Langenfelde

Vakar pēcpusdienā Rojas novada Rojas pagasta Rudē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki atbrīvoja kādu stārķi, kuram ligzdā bija iestrēgusi kāja.

Kā aģentūru LETA informēja VUGD preses pārstāve Inese Veisa, izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.17.06. Pie nelaimē nonākušā putna izbrauca arī elektriķi, jo ligzda atradās elektrības stabā.

Kad dienesti ieradās pie ligzdas, viņi redzēja, ka putna kāja tajā ir ieķērusies, bet pats stārķis karājas elektrības vadu tuvumā ar galvu uz leju.

Izrādījās, ka stārķim kājā ir ieaudzis striķis, kas arī bija aizķēries aiz ligzdā iepītajiem zariem, pastāstīja Veisa.

Glābēji ar izbīdāmajām kāpnēm piekļuva putnam un atbrīvoja to. Pēc tam stārķis tika novietots tuvējā šķūnī, un blakus māju īpašnieki solījās par putnu parūpēties.

Par notikušo tika paziņots arī veterinārārstam Talsu novadā.

Latvijā

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.