Mediju pārstāvji aicina izvērtēt starpnacionālās attiecības Latvijā

Mediju pārstāvji aicina Mazākumtautību konsultatīvo padomi sagatavot ziņojumu par situāciju starpnacionālajās attiecībās Latvijā, aģentūru LETA informēja Prezidenta preses dienestā.

Šodien Mazākumtautību konsultatīvās padomes sēdē tika diskutēts par starpnacionālajām attiecībām un plašsaziņas līdzekļiem.

Rīgas pilī notikušās mazākumtautību konsultatīvās padomes kārtējās sēdes darba kārtībā bija iekļauti jautājumi, par kuriem diskutēja padomes locekļi un uzaicinātie viesi - laikraksta "Latvijas Avīze" redakcijas padomes priekšsēdētājs Voldemārs Krustiņš un žurnāliste Ināra Mūrniece, izdevniecības nama "Petits" prezidents Aleksejs Šeiņins un laikraksta "Čas" žurnāliste Ksenija Zagorovska.

Mazākumtautību konsultatīvā padome ar interesi uzklausīja divu krievu un latviešu valodā rakstošo mediju redzējumu par situāciju starpnacionālajās attiecībās Latvijā un izvērtēja priekšlikumus un uzdevumus, kā plašsaziņas līdzekļiem labāk sadarboties, mazināt plaisu starp divām mediju telpām, apmainīties ar informāciju un kļūt iecietīgākiem.

Sēdes laikā mazākumtautību konsultatīvās padomes pārstāvji atzīmēja, ka situācija starpnacionālo attiecību jomā Latvijā ir uzlabojusies, taču vēl ievērojams darbs ir jāiegulda, lai pilnveidotu plašsaziņas līdzekļu darbu. Mazākumtautību pārstāvji izteica arī bažas par to, ka atsevišķos Latvijas novados, it īpaši pierobežā, iedzīvotājiem ir grūtības ar Latvijas televīzijas kanālu uztveršanu un tā vietā ir jāskatās kaimiņvalstu programmas.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais