Linda Liepiņa: Šābrīža NEPLP padomes stāsts ir beidzies

© Vladislavs Proškins/F64

„Mēs redzam, ka nomainoties valdībai, nomainās arī Saeimas sastāvs, tiek mainīti posteņi. Un Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nav vienīgā padome un tie nav vienīgie posteņi. Šobrīd pie varas esošās partijas vēlas pārņemt kontroli. Lai tas tā būtu, tā vienmēr notiek, bet nevajag slēpties, vajag atklāti pateikt, ka tas tā ir,” tā RīgaTV 24 raidījumā „Top 5” sacīja pie frakcijām nepiederošā 13. Saeimas deputāte Linda Liepiņa.

Liepiņa arī minēja, ka, pie varas nākot jaunai valdībai, cilvēki, kas ir ieņēmuši amatus pirms tam - un nav runa tikai par NEPLP, bet arī par Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK) vai vēlēšanu komisijas vadītāju - nav beidzamie, kas tikšot nomainīti amatos.

„Šoruden mūs vēl sagaida amatu maiņas. Tas viss ir stāsts par politisko kontroli un NEPLP ar neko neatšķiras - katra partija ir deleģējusi savu pārstāvi. Jautājums ir tikai, ko šīs padomes dara un cik šīs padomes ir profesionālas,” pārliecināta ir Liepiņa.

Runājot par šābrīža NEPLP darbību, Liepiņa uzskata, ka šīs padomes stāsts ir beidzies.

„Es nedomāju, ka šī padome var saglabāt savu prestižu, pēc tā, ko viņi ir sastrādājuši. Var pateikt paldies gan politiķiem, gan arī pašas padomes locekļiem par veselu virkni neveiksmīgu darbību, kas aizsākās ar Beltes kunga atlaišanu, kas bija ļoti liela kļūda,” sacīja Liepiņa.

Svarīgākais