Armija palīdzēs biškopjiem Ādažu poligonā vākt medu

Šodien Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube un Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs apmeklēja Ādažu poligonu, lai pārrunātu sadarbības un atbalsta iespējas Latvijas biškopjiem, poligona sauso virsāju platībās izvietojot bišu stropus. Ar lūgumu poligonā izvietot stropus viršu medus iegūšanai pie bruņotajiem spēkiem vērsās Latvijas Biškopības biedrība.

Tiekoties ar zemkopības ministru un biškopības biedrības pārstāvjiem, NBS komandieris akceptēja poligona izmantošanu veselīga un unikāla medus iegūšanai. „Šis ir vēl viens lielisks bruņoto spēku un sabiedrības sadarbības piemērs, kas veicinās arī tautsaimniecības attīstību, izmantojot militārā poligona dabas vērtības,” uzsvēra ģenerālmajors Raimonds Graube, norādot, ka viens no sadarbības aspektiem būs arī poligona drošības noteikumu ievērošana, lai biškopju darbība netraucētu karavīru apmācībai un neapdraudētu pašus biškopjus.

Sausie virsāji ir viena no nozīmīgākajām dabas vērtībām Ādažu poligona aizsargājamo ainavu apvidū. Kopumā tie aizņem vairāk nekā 1000 hektāru un ir vislielākā šī biotopa atradne Latvijā.

Kopš 2004.gada aizsargājamo ainavu apvidus „Ādaži” ar kopējo platību 6126 hektāri tajā sastopamo dabas vērtību dēļ ir iekļauts Eiropas Savienības (ES) nozīmes aizsargājamo teritoriju „Natura 2000” tīklā, kas ir vienots aizsargājamo dabas teritoriju tīkls visās ES dalībvalstīs, kurā iekļauj teritorijas, kas nozīmīgas dažādu īpaši aizsargājamo biotopu un augu un dzīvnieku sugu saglabāšanai Eiropā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.