Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

KNAB soda "Memory Water" par nelikumīgu partijas "KPV LV" priekšvēlēšanu aģitāciju [papildināts]

© f64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ūdens tirgotājam "Memory Water" piemērojis 600 eiro sodu, jo uzņēmums izvietojis partijas "KPV LV" priekšvēlēšanu aģitāciju, neiesniedzot aģitācijas materiālu izvietošanas izcenojumus.

KNAB pabeidzis pārbaudi saistībā ar "Memory Water" reklāmas kampaņu un secinājis, ka uzņēmums "Memory Water" izdarījis administratīvo pārkāpumu, jo izvietojis "KPV LV" priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus publiskās lietošanas ārtelpās, par kuriem likuma noteiktajā kārtībā nebija iesniegti KNAB izvietošanas izcenojumi, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

KNAB par priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu, neiesniedzot izvietošanas izcenojumus, "Memory Water" piemēroja 600 eiro naudas sodu.

Šis lēmums ir pārsūdzēts Rīgas rajona tiesā. Tiesā aģentūra LETA noskaidroja, ka uzņēmuma sūdzība tiks izskatīta 7.novembrī.

Jau ziņots, ka pārbaudi KNAB sāka pagājušā gada vasarā pirms 13.Saeimas vēlēšanām. Toreiz KNAB Politisko organizāciju finansēšanas kontroles nodaļas vadītāja Amīlija Raituma Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina, ka pārbaudi birojs sācis pēc savas iniciatīvas, taču birojā ir saņemti arī vairāki iesniegumi.

Raituma gan toreiz vērsa uzmanību, ka trešās personas drīkst likumīgi veikt aģitāciju, taču tēriņu slieksnis nedrīkst pārsniegt 6450 eiro.

Sociālajos tīklos bija izteiktas aizdomas, ka reklāmās veikta partijas "KPV LV" slēptā priekšvēlēšanu aģitācija, jo kampaņā izmantotais teksts "Sākam ar sevi!" ir līdzīgs konkrētās partijas izmantotam sauklim "Valstij jāsāk ar sevi".