Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Vīrietim, kurš atbalstīja "Ulubeles" ziedojuma kastes apzagšanu, nāksies sēdēt cietumā

© Oksana Džadana/ F64 Photo Agency

Rīgas rajona tiesa piespriedusi divus mēnešus ilgu īslaicīgu brīvības atņemšanu kādam vīrietim, kurš 2017.gadā no dzīvnieku patversmes "Ulubele" ziedojumu kastītes nozaga tajā esošo naudu 200 eiro apmērā, lasāms publiski pieejamajā anonimizētajā tiesas spriedumā.

Tajā skaidrots, ka 2017.gada 23.maijā notiesātais vīrietis ar līdzdalībnieku, pret kuru kriminālprocess izdalīts atsevišķā lietvedībā, ieradās "Ulubelē", kur, atrazdamies alkohola reibumā, viņa līdzdalībnieks piegāja pie telpā esošās ziedojumu kastītes un to atplēsa vaļā, un paņēma tajā esošo naudu. Savukārt notiesātais vīrietis vēroja apkārtni, lai varētu brīdināt savu līdzdalībnieku, ja tuvotos kāds liecinieks.

Notiesātais vīrietis iepriekš tiesāts par narkotisko vielu iegādi ar nolūku tās realizēt, kā arī par vairāku dzīvokļu apzagšanu, liecina publiski pieejamā informācija.

Attiecīgi vīrietim aiz restēm nāksies pavadīt kopumā divus gadus un septiņus mēnešus, jo pie tiesas piespriestajiem diviem mēnešiem tika pieskaitīti jau iepriekš piemērotie soda mēri.