Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Izejot no ostas, Rīgā uz sēkļa uzskrējis kuģis; tā kapteinis bijis iereibis

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Sestdien vēlu vakarā Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga) no Rīgas Ostas kuģu satiksmes centra saņēma informāciju par Antigvas un Barbudas valsts piederības kravas kuģi "Hadeland", kas, izejot no ostas, uzskrējis uz sēkļa.

Kā aģentūru LETA informēja Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta pārstāve Līva Veita, MRCC (Rīga) nekavējoties nosūtīja krasta apsardzes kuģi KA-06 "Gaisma" uz negadījuma vietu. Apsekojot negadījuma vietu, tika konstatēts, ka vides piesārņojums nav noticis un cilvēki nav cietuši, kā arī kuģis ar saviem spēkiem varēs tikt nost no sēkļa.

Pēc nepilnas stundas krasta apsardzes kuģis informēja MRCC par kravas kuģa "Hadeland" atkārtotu uzsēšanos uz sēkļa. Krasta apsardzes apskates grupa uzkāpa kuģa, lai veiktu detalizētāku apskati, kuģa kapteinim izelpā konstatējot alkohola klātbūtni, par ko tika noformēts protokols.

Kuģis "Hadeland" pēc tikšanas nost no sēkļa tika norīkots doties uz Rīgas Ostas reida enkurvietu.

Visa informācija tālākai pārbaužu veikšanai un negadījuma apstākļu noskaidrošanai ir nodota Latvijas Jūras administrācijai un Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojam.