Stradiņa slimnīcas evakuācija valstij izmaksās ievērojamas summas

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Trešdienas pēcpusdienā Stradiņa slimnīcas pārstāvji informēja, ka drošības draudu dēļ sākta slimnīcas evakuācija. Līdz vakaram situācija atrisināta, tomēr sarunā ar "900 sekundēm" slimnīcas valdes priekšsēdētāja Ilze Kreicberga apliecināja, ka notikušais valstij izmaksās ievērojamas summas.

Viņa norādīja, ka slimnīcā šobrīd ir droši un darbi atsākušies normālā ritmā. Saistībā ar notikušo ceturtdien atliktas vairākas plānveida darbības, un tiks noskaidrots, kādā stāvoklī ir uz citām slimnīcām pārvestie pacienti.

Pēc notikušās evakuācijas būs daudz secinājumu, par kuriem tiks spriests kopā ar Neatliekamo medicīnisko palīdzības dienestu, Valsts policiju, Militāro policiju un citām iesaistītajām pusēm. “Viss nebija ideāli, ja runā par organizāciju, tāpēc par to būs jārunā,” norāda Kreicberga.

Tomēr viņa norāda, ka jau šobrīd ir skaidrs - valstij šī evakuācija būs izmaksājusi daudzus, daudzus tūkstošus, vēsta portāls "skaties.lv".

Jau vēstīts, ka trešdien, plkst.22, ārkārtas stāvoklis slimnīcā atcelts, tā sākusi darboties ierastā režīmā. No plkst. 22.00 slimnīca darbojas normālā režīmā - pacientus uzņemt atsāk Neatliekamās medicīnas centrs. 1. augustā, ierastā kārtībā pacientus uzņems arī slimnīcas ambulatorā sadaļa. Ierobežota vienīgi plānveida pacientu uzņemšana.

Svarīgākais