Vinķele stāsta, kas pozitīvs noticis krīzes situācijas laikā Stradiņa slimnīcā

© Aculiecinieka foto

Trešdien, 2019. gada 31. jūlijā, saņemta informācija par iespējamajiem drošības riskiem Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā, kā rezultātā vairākas stundas daļēji tika apturēts medicīnas iestādes darbs. Kamēr cilvēki sociālajos tīklos spriež par to, kurš vainīgs par šādas situācijas rašanos, tikmēr veselības ministre Ilze Viņķele ne vien pateikusies profesionāļiem par drošības risku novēršanu, bet arī pavēstījusi, ka slimnīcā notikušo pārbaužu laikā pasaulē nākuši četri mazuļi.

"Vislielākā pateicība profesionālajam un arī cilvēciskajam un iejūtīgajam komandas darbam, novēršot drošības riskus Stradiņa slimnīcā. Lielisks slimnīcas kolektīva, NMPD, Valsts policijas, ugunsdzēsēju un pašvaldības policijas kopdarbs. Un 4 jaundzimušie pa šo laiku," mikroblogošanas vietnē twitter trešdienas vakarā rakstīja I.Vinķele.

Tāpat viņa atgādina, ka viena no šīs krīzes realitātē gūta mācība - pašā karstumā nepanikot un nevairot stresu ar saucieniem ‘haoss’. "Tas nepalīdz. Gluži pretēji," norāda ministre.

Jau vēstīts, ka trešdienas vakarā Stradiņa slimnīcā atcelts ārkārtas stāvoklis, no plkst. 22.00 slimnīca sāka darboties normālā režīmā!

Veikta drošības pārbaude un Valsts policijas un Stradiņa slimnīcas operatīvās vadības grupas lēmusi par ārkārtas stāvokļa atcelšanu. No plkst. 22.00 slimnīca darbojas normālā režīmā - pacientus uzņemt atsācis Neatliekamās medicīnas centrs. 1. augustā, ierastā kārtībā pacientus uzņem arī slimnīcas ambulatorā sadaļa. Ierobežota vienīgi plānveida pacientu uzņemšana.

Svarīgākais