Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Ārkārtas stāvoklis atcelts; Stradiņa slimnīca sāk darboties normālā režīmā

© Aculiecinieka foto

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā atcelts ārkārtas stāvoklis, no plkst. 22.00 slimnīca sāk darboties normālā režīmā.

Veikta drošības pārbaude un Valsts policijas un Stradiņa slimnīcas operatīvās vadības grupas lēmusi par ārkārtas stāvokļa atcelšanu. No plkst. 22.00 slimnīca darbojas normālā režīmā - pacientus uzņemt atsāk Neatliekamās medicīnas centrs.

Rīt, 1. augustā, ierastā kārtībā pacientus uzņems arī slimnīcas ambulatorā sadaļa. Ierobežota vienīgi plānveida pacientu uzņemšana.

Jau informējām, ka trešdien saņemti drošības draudi Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā. Nekavējoties tika uzsākta sadarbība ar Valsts policiju, VUGD, NMPD un citām ārstniecības iestādēm. Slimnīcā izsludināts ārkārtas stāvoklis, uzsākta pacientu evakuācija, apturētas plānveida operācijas, konsultācijas un izmeklējumi, kā arī apturēta pacientu uzņemšana un apmeklēšana.

Ka novēroja Neatkarīgā, pie slimnīcas galvenās ieejas dežūrēja divas policijas ekipāžas. Daļēji bija ierobežota satiksme uz Ventspils ielas, kur slēgta arī iekļūšana slimnīcā. Daļēji arī bija ierobežota satiksme Pilsoņu ielā, drīkstēja izbraukt tikai auto, kuri sagaidījuši pacientus.

No slimnīcas evakuēja pacientus, kurus aizveda gan ar ātras palīdzības auto, gan piederīgie.