Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Ērti! Latvijā pieejama jauna aplikācija, kas ļauj visas atlaižu kartes saglabāt viedtālrunī

Attēlam ir ilustratīva nozīme © pixabay

Latvijā jūnijā darbu sākusi viedtālruņu aplikācija, kas ļauj atlaižu kartes transformēt digitālā formātā.

Aplikāciju AP Cards izstrādājusi holdinga struktūra AP Holdings kopā ar Baltkrievijas partneriem - MDS (Mobile Discount System). Produkts radīts tieši Latvijas patērētājiem.

AP Cards ļauj digitalizēt visas atlaižu kartes, kurām ir svītru kods vai QR kods, izņemot kartes ar magnētisko joslu. Tādējādi visas atlaižu kartes tiek glabātas vienviet - viedtālrunī, kas ļauj atbrīvot lietotāja maciņu no daudzajām plastikāta kartēm.

AP Cards misija ir samazināt plastmasas daudzumu, kas negatīvi ietekmē apkārtējo vidi.

“AP Cards nav AP Holding pamatnodarbošanās, taču tā risina vietējās problēmas, atbrīvojot cilvēka maku no neskaitāmajām atlaižu kartēm. Turklāt tas neapšaubāmi ir ieguvums videi, jo kartes ir elektroniskā veidā, līdz ar to tās nepiesārņo vidi. Domāju, ka ar laiku tiks pārtraukta plastikāta karšu ražošana,” saka AP Holding valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Petrovs.

Nākotnē AP Cards sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām šādā formātā ieviesīs arī pilsētnieka kartes, kā rezultātā ikviena Latvijas pilsēta varēs ieviest savu tiešsaistes karti, kas ļaus pilsētas iedzīvotājiem un viesiem būt labāk informētiem par ēdināšanas iespējām, muzejiem un citiem pakalpojumiem.

AP Cards bez maksas pieejama gan latviešu, gan krievu valodā. Tās izstrāde aizņēma aptuveni gadu. Patlaban šāda aplikācija sadarbībā ar AP Holding partneriem jau veiksmīgi darbojas Baltkrievijā, un pēc ieviešanas Latvijā to plānots ieviest arī Lietuvā, Igaunijā, Ukrainā un Krievijā.

Izmantojot AP Cards, mazumtirdzniecības tīkli, sporta klubi, skaistumkopšanas saloni un citi AP Cards partneri var novērst plastikāta karšu ražošanas izmaksas un iegūt unikālu saziņas kanālu ar klientiem. Iekļaujot savu atlaižu karti AP Cards aplikācijā, mazie un vidējie uzņēmumi klientiem to varēs piedāvāt tiešsaistē, tādējādi izvairojoties no liekiem izdevumiem un varēs piedāvāt dažādas akcijas un atlaides visai AP Cards auditorijai, kas šobrīd pārsniedz 10 000 cilvēku. Šobrīd digitalizēts jau vairāk nekā 35 000 karšu.

Aplikācija pieejama gan iOS, gan Android tālruņiem.