Pēc tropiskas nakts gaidāma mēneša karstākā diena

© F64

Aizvadītajā naktī Rīgas centrā gaisa temperatūra saglabājās virs +20 grādiem, - piedzīvota pirmā tropiskā nakts pēdējo nedēļu laikā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Pārējā valstī minimālā gaisa temperatūra bija +15..+20 grādi, vietām austrumu novados termometra stabiņš noslīdēja līdz +13 grādiem.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu vējš, Kurzemē dominēs austrumu vējš. Gaisa temperatūrai pakāpjoties līdz +29..+32 grādiem, svētdiena kļūs par mēneša karstāko dienu. Nedaudz zemāka gaisa temperatūra gaidāma daļā piekrastes, vējam pūšot no jūras.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijā bija +26..+30 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 27.jūlijā bija +37..+39 grādi Dienvideiropas valstīs. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu nulle grādu Alpu kalnos.

Latvijā

Krīžu un konsultāciju centrs “Skalbes” ir veicis apkopojumu par saņemtajiem zvaniem kopš 2021. gada un secinājuši, ka 33% no ienākošajiem zvaniem ir saistīti ar vientulību. Dati liecina, ka visbiežāk ar vientulību saskaras cilvēki, kas cieš no fiziskām un psihiskām saslimšanām, kā arī sievietes, kas saskaras ar finansiālām grūtībām.

Svarīgākais