Latvijas Universitāte iegādājusies laboratorijas iekārtas par gandrīz pusmiljonu

© Dmitrijs Suļžics/F64

Latvijas Universitāte (LU) par 454 299 eiro iegādājusies desmit laboratorijas iekārtas, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Par teju pus miljonu iegādātās iekārtas tiks izvietotas LU Akadēmiskā centra Dabas mājā un Zinātņu mājā, kā arī Fizikas institūtā Salaspilī.

Divu iekārtu konkursā uzvarēja laboratoriju iekārtu uzņēmums SIA "Labochema Latvija". Uzņēmums uzstādīs apjomīgāko iepirkuma objektu - interaktīvo mikroskopijas apmācības sistēmu. "Labochema Latvija" par apmācības sistēmas uzstādīšanu saņems 276 900 eiro. Vēl par 1860 eiro laboratoriju iekārtu uzņēmums nodrošinās portatīvo mērsistēmu U vērtības lokālai noteikšanai, kura atradīsies LU Zinātņu mājā.

Latvijas uzņēmējiem divos konkursos savus piedāvājumus izteica arī uzņēmumi no citām Eiropas Savienības valstīm. Lietuvas mērīšanas iekārtu uzņēmums UAB "Elintos matavimo sistemos" tika atzīts par uzvarētāju konkursā par līdzstrāvas barošanas avota nodrošināšanu. Savukārt otrā konkursā, kurā arī piedalījās ārzemju uzņēmums, uzvarēja Latvijas vairumtirdzniecības uzņēmums SIA "Level Pro".

LU izsludinātajos konkursos uzvarēja arī laboratoriju iekārtu uzņēmumi SIA "Faneks", SIA "Hydrox", SIA "Omnilab Baltic", SIA "Optek", SIA "Armgate", kā arī elektroinstalāciju uzņēmums SIA "Lucidus".

LU izsludināja vēl septiņu iekārtu konkursus, taču tajos neviens pretendents neatbilda izvirzītajiem noteikumiem.

"Labochema Latvija" pērn strādāja ar 2,587 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 46% un bija 85,370 eiro.

Latvijā

Krievija pastiprina virtuālo privāto tīklu (VPN) pakalpojumu bloķēšanu un cenšas slēgt interneta telefoniju, lai ierobežotu iedzīvotāju piekļuvi patiesai informācijai un pastiprinātu viņu uzraudzību, teikts britu militārā izlūkdienesta jaunākajā ziņojumā.

Svarīgākais