Jūnijā par 4% pieaugot bērnu traumu skaitam, BTA aicina atpūtu baudīt droši

© Pixabay

Šogad Latviju lutina siltas un skaistas dienas, tāpēc apdrošināšanas akciju sabiedrības “BTA Baltic Insurance Company” (turpmāk – BTA) atgādina, ka vasaras atpūtu jābauda vispusīgi un arī droši, nekaitējot savai veselībai un īpašumam.

“Ārkārtīgi būtiski ir atcerēties par drošību uz ūdens. Īpaši jāuzmanās, lecot ūdenī un peldoties nepazīstamās ūdenstilpnēs - zemūdens akmeņi, nogrimuši koku stumbri un citi priekšmeti, kas var radīt smagas traumas. Noteikti jāpieskata bērni, kuri var neaprēķināt savus spēkus peldēšanā - nekādā gadījumā nedrīkst atstāt bērnus bez uzraudzības. Jāsaprot, ka pat peldvietās, kur strādā glābēji uz ūdens, viņi nespēj vienlaicīgi pildīt arī bērnu pieskatītāja pienākumus,” atgādina BTA Baltijas risku parakstīšanas departamenta direktors Ivo Danče.

Ģimenes bieži izvēlas doties kopīgos velobraucienos, un tādos gadījumos obligātas ir aizsargķiveres. Kopumā bērni visbiežāk traumē rokas, kas ir aptuveni 300 gadījumi mēnesī. Šā gada jūnijā bērni kopumā guvuši 1706 dažādas traumas, kas ir nedaudz vairāk nekā aizvadītā gada jūnijā, kad slimnīcā pēc palīdzības vērsušies 1642 bērni, liecina Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas dati. Lai gan visintensīvāk traumas gūst mazuļi vecumā ap gadu un diviem gadiem, kad bērns sāk aktīvi pētīt apkārtējo pasauli, traumatisms vasarā pieaug arī citās vecuma grupās.

Tradicionāli mazie puikas traumas gūst gandrīz divas reizes biežāk nekā meitenes, viņi ir arī nevērīgāki pret drošības pasākumiem un pārgalvīgāki velobraucēji,

“Lai nepatīkamus brīžus nesagādātu garnadži, jāpārdomā, kādas tieši viedierīces būs vajadzīgas pasākumā uz kuru plānojat doties atpūsties, bet bez kurām varētu iztikt. Der atcerēties arī BTA KASKO apdrošināšanas noteikumus, kuros iekļauta automašīnā novietotās bagāžas apdrošināšana, tādējādi izvairoties no zaudējumiem, ja vasaras pasākumā tavu auto “apciemojuši” sveša īpašuma tīkotāji,” piebilst I. Danče.

Tāpat jāpārliecinās par automašīnas tehnisko stāvokli, lai ceļā nerastos nepatīkami pārsteigumi. “BTA Klientu atbalsta dienests darbojas 24 stundas diennaktī visās nedēļas dienās, sniedzot konsultāciju klientam ērtākajā valodā. Ja noticis kāds nepatīkams atgadījums, ar apdrošinātāju jāsazinās nekavējoties,” uzsver I. Danče.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais