Liepājā bezpajumtnieks ar nazi uzbrūk patversmes sargam

Liepājas tiesa kādam 34 gadus vecam vīrietim par uzbrukumu un miesas bojājumu nodarīšanu nakts patversmes apsargam piespriedusi nosacītu brīvības atņemšanu uz diviem gadiem, sešiem mēnešiem un 14 dienām. Fjodora varmācīgais uzbrukums noticis šā gada 27. februārī, bet pērnās nedēļas nogalē viņš sēdās uz tiesas sola, raksta Kurzemes Vārds.

Vīrietis ieradies patversmē, lai pārlaistu nakti, taču apsargs Ivans viņa ceļu aizšķērsojis, jo Fjodors bijis krietnā kunga prātā. Alkometrs viņa izelpā uzrādījis četru promiļu reibumu, taču patversmes noteikumi paredz, ka pārnakšņot tur var tikai tie, uz kuru izelpu alkometrs nereaģē. Fjodoram apsarga aizrādījums nav paticis, un viņš uzsācis strīdu. Beigās vīrietis izvilcis nazi un ar saucienu: "Ja man nav dzīves, tad arī tev nebūs!" meties Ivanam virsū. Nazis trāpījis apsarga kaklā, taču ievainojums, par laimi, nav bijis nopietns un atzīts par vieglu miesas bojājumu. Prokurore tiesas sēdē uzsvēra, ka apsūdzība prasītu daudz bargāku sodu, ja nazis būtu trāpījis dziļāk.

Lieta izskatīta bez Ivana klātbūtnes, viņš par neierašanās iemesliem nevienu nebija informējis. Iespējams, tiesas kavēšana liegs apsargam iespēju no uzbrucēja piedzīt 3000 latu par nodarīto kaitējumu. "Par ko? Es viņam neko nemaksāšu. Neuzskatu, ka viņam nodarīju tik lielu kaitējumu. Viņš jau mani arī fiziski ietekmēja," tiesas zālē izbrīnu pauda Fjodors. Viņš savu vainu atzīst, tāpēc pierādījumu pārbaude netika veikta, savukārt personu raksturojošo datu pārbaudē atklājās vairākas Fjodoram nepatīkamas lietas. Piemēram, viņš ir gan psihoneiroloģijas, gan narkoloģijas speciālistu uzskaitē, un viņam diagnosticēta alkohola atkarība.

Uzbrucējs līdz šim vēl nav izpildījis iepriekšējās tiesas piespriesto sodu – 120 stundu piespiedu darbos. Viņš līdz šim nekur nav strādājis. No šodienas Fjodors sāk darbu 100 latu stipendiātu programmā.

Svarīgākais