Meteorologi iepriecina ar laika prognozi "Positivus" nedēļas nogalei

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Šajā nedēļas nogalē sagaidīts viens no populārākajiem vasaras mūzikas festivāliem, “Positivus”, kas tradicionāli pulcē vairāk nekā 20 tūkstošus cilvēku. Jo īpaši iepriecinošas ir ne tikai mūzikas grupas un mākslinieki, īpašie pasākumi un izklaides, bet arī meteorologu prognozes.

Kā vēsta sinoptiķi, gaisa temperatūra piektdien gaidāma +25...+27°, sestdien saulē gaiss iesils līdz +28...+29°. Arī naktis būs siltas.

Savukārt “Betsafe” bukmeikeri izteikuši prognozes, ka gaisa temperatūra varētu pat pārsniegt +30 grādus, padarot šo par vienu no karstākajiem festivāliem tā norises 13 gadus ilgajā vesturē.

Iespējamība, ka “Positivus” laikā gaisa temperatūra pārsniegs +30 grādus šobrīd novērtēta ar koeficientu 2.00 (50%), kamēr pretējam variantam atbilst koeficients 1.72.

“”Positivus Festival 2019” laika apstākļi būs silti un saulaini, bez nokrišņiem. Gaisa temperatūra piektdien gaidāma +25...+27°, sestdien saulē gaiss iesils līdz +28...+29°. Arī naktis būs siltas,” informē “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs”.

Tādējādi festivāla apmeklētāji dienā varēs baudīt ne tikai mūzikas grupu uzstāšanos uz vairākām skatuvēm, bet arī atsvaidzināties peldoties un gūt skaistu saules iedegumu. Rīkotāji atgādina nodrošināties ar pretiedeguma krēmiem un dzeramā ūdens krājumiem, jo tādu karstuma vilni piedzīvot neizdodas bieži.

Jau šo piektdien, 26. jūlijā, sāksies krāšņais “Positivus” festivāls, kurā divu dienu garumā uz vairākām festivāla skatuvēm būs baudāma bagātīga un daudzveidīga mūzikas un citu mākslas veidu programma. No 26. - 27. jūlijam Salacgrīvā uzstāsies pasaules mēroga mākslinieki: “The 1975”, “Disclosure”, “Underworld”, “Royal Blood”, Ivan Dorn, “Cut Copy”, “Elderbrook”, “Daddy Was A Milkman”, “Ewert and The Two Dragons” un daudzi citi.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.