Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

NBS komandieris Kalniņš devies uz Ameriku, lai pārrunātu Latvijas un ASV bruņoto spēku sadarbību

© Dmitrijs Suļžics /F64

Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš šodien sāks vairāku dienu darba vizīti ASV, lai pārrunātu Latvijas un ASV bruņoto spēku sadarbību aizsardzības jomā, drošības un sadarbības aktualitātes, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

"Sadarbība ar Mičiganas Nacionālo gvardi ir viena no visdziļākajām, spēcīgākajām un vitāli svarīgākajām. Un tas ir ne jau tāpēc, ka šajā sadarbībā būtu ietverta militārā jauda, bet gan tāpēc, ka tā ir balstīta uz īsteni draudzīgām attiecībām starp divām valstīm," ar gandarījumu uzsver Kalniņš.

Kalniņš ASV arī apmeklēs starptautiskās militārās mācībās "Northern Strike 2019".

Jau ziņots, ka no 22. jūlija līdz 2. augustam Nacionālo bruņoto spēku karavīri un zemessargi Mičiganā, ASV piedalās starptautiskajās mācībās "Northern Strike 2019".

"Northern Strike" ir ikgadējas apvienotās sauszemes un gaisa spēku mācības, ko organizē Mičiganas Nacionālā gvarde. Mācībās piedalīsies aptuveni 5700 karavīru no ASV, Apvienotās Karalistes, Bulgārijas, Igaunijas, Jordānijas, Latvijas, Nīderlandes un Polijas.

"Northern Strike" mērķis ir uzturēt un pilnveidot vienību kaujas gatavību, tai skaitā veicot kaujas šaušanu un integrējot apvienoto uguns atbalstu sauszemes spēku vienību uzdevumu izpildē, kā arī uzlabot sadarbību starp sabiedroto spēkiem. Mācības norisināsies Alpenas Kaujas gatavības apmācības centrā un Greilingas poligonā.