VUGD palīdzējis novākt 73 kritušos kokus no māju jumtiem un ceļiem

Vagājušajā diennaktī Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) devies 87 izbraukumos, no tiem 73 gadījumos palīdzējis novākt kritušos kokus no māju jumtiem un ceļiem, Latvijas Radio informēja VUGD pārstāve.

VUGD galvenokārt palīdzējis atbrīvot ceļu brauktuves no kritušajiem kokiem.

Dienesta rīcībā nav informācijas par vētrā cietušiem cilvēkiem.

Jau ziņots, ka spēcīgais vējš, kas vakar plosījās Latvijas austrumos - Daugavpilī, Preiļos un Madonā, radījis pamatīgus postījumus, jo vairākām mājām norauti jumti, ir nogāzti koki, kā arī lielākā daļa Madonas iedzīvotāju esot palikuši bez elektrības.

Daugavpilī vētras rezultātā pārrauti tramvaja vadi.

Kā šorīt LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja AS "Latvenergo" preses pārstāvis Andris Siksnis, pagājušajā diennaktī būtiskākie un lielākie postījumi nodarīti Latgalei un Ziemeļvidzemei. Pagaidām "Latvenergo" nav apkopojis datus, cik daudz klientu pašlaik ir palikuši bez elektrības.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais