Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

VI aicina iedzīvotājus pašus domāt, vai atsaukties bezmaksas veselības pārbaudēm

© Publicitātes foto

Veselības inspekcija, regulāri, saņem informāciju,no iedzīvotājiem, par medicīnas centra „AURORA” (iepriekš AS „NOKRA”) vārdā saņemtajiem telefona zvaniem, ar aicinājumu veikt, bezmaksas, veselības pārbaudi, pēc kuras tiek piedāvāts noslēgt līgumu, par dažāda veida medicīnas pakalpojumu saņemšanu, par maksu.

Inspekcija atgādina, ka medicīnas centrs „AURORA” ir Ārstniecības iestāžu reģistrā reģistrēta ārstniecības iestāde, kura ir tiesīga sniegt veselības aprūpes pakalpojumus, tomēr Inspekcija, atkārtoti, aicina, katru Latvijas iedzīvotāju:

  1. Personīgi izvērtēt nepieciešamību atsaukties šāda veida „bezmaksas piedāvājumiem”;
  2. Ar jautājumiem par veselību, vispirms, vērsties pie sava ģimenes ārsta, kurš, objektīvi, izvērtēs pacienta veselības stāvokli un pieņems lēmumu par nepieciešamo izmeklējumu veikšanu, kā arī izrakstīs nosūtījumus pie ārstiem, speciālistiem.

Iedzīvotāji vairākkārt sociālajos tīklos ziņojuši, ka saņem zvanu no šī veselības centra, kas aicina uz bezmaksas veselības pārbaudes, pēc kurām tiek uzstādītas diagnozes, kuru ārstēšana izmaksā pat vairāk nekā tūkstoš eiro.