Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Portāls nra.lv: Vasara nav iemesls, lai apstātos attīstība

© publicitātes

Vasara tradicionāli ir laiks, kad daudzi dodas atvaļinājumos un cilvēku interese par pasaulē notiekošo atslābst. Tas, savukārt, parasti nozīmē arī interneta auditorijas samazināšanos un lasītāju skaita kritumu. Taču portāls nra.lv šovasar ar gandarījumu secina pretējo: jūnijā starp 19 Latvijas lasītākajām platformām esam bijuši trešie augošākie un vieni no retajiem, kuriem arī vasarā attīstība nav apstājusies.

Gemius apkopotie dati liecina: kopējās statistikas topā no visām platformām, t.i., no datoriem, mobilajiem telefoniem, planšetdatoriem un mobilajām aplikācijām kopā, jūnijā līderu pozīcijās ierindojas ziņu portāls delfi.lv ar 863 000 Real Users, kam seko inbox.lv ar 787 000 lietotājiem un portāls tvnet.lv ar 734 000 interneta lietotājiem.
Lielākā daļa topa vietņu, tāpat kā maijā, arī jūnijā uzrāda apmeklējuma kritumu no datoriem. Līdzīgi kā kopējā topā, procentuāli un skaitliski lielāko auditorijas kritumu uzrādījis portāls lsm.lv ar -39 procentiem jeb -84 000 apmeklētājiem, tāpat arī diena.lv ar -20 000 lietotājiem jeb -20 procentiem, kā arī likumi.lv un skaties.lv ar attiecīgi -21 000 un -31 000 Real Users jeb -14 procentu kritumu katrai no vietnēm.

Tikmēr portālam nra.lv vasaras sākumā ir izdevies uzstādīt divus "personīgos rekordus". Pirmo reizi desmit gadu laikā esam pārvarējuši 400 tūkstošu atzīmi, sasniedzot 403,8 tkst. apmeklējumu. Tāpat esam varējuši vasarā saglabāt izaugsmi, par 6% pieaudzējot savu lasītāju skaitu. Saglabājot stabilu topa pozīciju, vietne nra.lv ir piedzīvojusi 41 000 apmeklētāju pieaugumu, kas mums nozīmē ļoti būtisku uzrāvienu.

"Prieks, ka pat vasarā varam saviem lasītājiem piedāvāt ziņas, kas viņus uzrunā, aizrauj, šķiet izklaidējošas vai nozīmīgas," norāda portāla galvenā redaktore Ilze Zālīte. "Vasara nav iemesls, lai apstātos savā izaugsmē. Mūsdienās, kad lietot internetu mobilajā ierīcē ir tikai pašsaprotami, mēs saviem lasītājiem paliekam sasniedzami arī atpūtas brīžos- pludmalē, pārgājienos vai dārza svētkos. Svarīgās ziņas atrodas izstieptas rokas attālumā neatkarīgi no cilvēka atrašanās vietas. Un tas ir galvenais princips, ko mēs ņemam vērā, plānojot savu darbu vasaras mēnešos."