Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Diennakts laikā cietuši seši velosipēdisti; joprojām liels ātrumpārkāpēju un dzērājšoferu skaits

© F64

Aizvadītajā diennaktī uz Latvijas ceļiem pieķerti 277 transportlīdzekļu vadītāji, kas pārkāpuši atļauto braukšanas ātrumu, liecina Valsts policijas (VP) apkopotā statistika.

Kopumā ceļu satiksmes jomā sastādīti 547 administratīvo pārkāpumu protokoli, tajā skaitā 277 par ātruma pārsniegšanu.

Visvairāk ātruma pārkāpēju - 71 - fiksēts Zemgales reģionā. Savukārt galvaspilsētā un apkārtnē reģistrēts 61 šāds pārkāpums, bet Vidzemē 62.

Tāpat VP sastādījusi 14 protokolus par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā, sešus no tiem Vidzemes reģionā, trīs Kurzemē. Pa diviem dzērājšoferiem apturēts Rīgā un Zemgalē, bet Latgalē bijis viens gadījums, kad transportlīdzekļa vadītājs bija sēdies pie stūres, būdams alkohola reibumā.

Aizvadītajā diennaktī satiksmes negadījumos cietuši divi gājēji un seši velosipēdisti, liecina Valsts policijas (VP) apkopotā statistika.

Valstī reģistrēti 115 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 22 satiksmes dalībnieki, no viņiem divi ir gājēji, bet seši velosipēdisti. Visvairāk negadījumu - 50 - reģistrēts Rīgā un apkārtnē, 21 avārija notikusi Zemgales reģionā, 16 Vidzemē, bet Kurzemes un Latgales reģionā - pa 14.

Lielākā daļa no 22 cietušajiem ir Rīgas reģionā, kur traumas guvuši kopumā 12 cilvēki. Negadījumos Zemgalē cietuši astoņi cilvēki, bet Vidzemes un Kurzemes reģionā ir pa vienam cietušajam.

Abi cietušie gājēji iesaistīti negadījumos Rīgas reģionā, tāpat galvaspilsētā un apkārtnē traumas guvuši trīs velosipēdisti. Vēl viens velosipēdists cietis Kurzemē.

Savukārt Zemgales reģionā traumas guvuši divi velosipēdisti. VP Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Arlita Dolgā aģentūru LETA informēja, ka viens no negadījumiem noticis piektdien Iecavā, Rīgas ielā, kad 1989.gadā dzimis velosipēdists uztriecies stāvošā automašīnā "Volkswagen Passat".