Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Baldonē LU piederošā ēkā uziet mucas ar bīstamām ķīmiskām vielām

© F64

Latvijas Universitātes (LU) Saimniecības pārvaldes garāžas ēkā atrasta 31 muca ar potenciāli bīstamām ķīmiskām vielām, lai gan noplūde nav konstatēta, notikuma vieta ir norobežota un atbildīgie dienesti veic pārbaudi, liecina informācija Baldones pašvaldības mājaslapā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece aģentūru LETA informēja, ka izsaukums uz notikuma vietu saņemts vakar plkst.19.31 un sākotnēji tika pieļauts, ka no vienas mucas ir notikusi noplūde.

Taču ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka noplūde nav notikusi, bet tā tika norobežota, lai turpmākos pārbaudes darbus veiktu Valsts vides dienests, Valsts policija, Pašvaldības policija un Baldones novada domes priekšsēdētājs Raimonds Audzers.

Pašvaldības mājaslapā ievietotā informācija liecina, ka ir noskaidrotas personas, kuras minētās mucas atveduši. Par notikušo sākts kriminālprocess, taču pašvaldība norāda, ka tuvāko māju iedzīvotājiem briesmas nedraud.

Šodien Valsts vides dienests izskatīs jautājumu par bīstamo ķīmisko vielu utilizāciju, sarunās piedalīsies arī Audzers. Tāpat Baldones novada dome vērsīsies LU ar lūgumu skaidrot radušos situāciju.