Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Muižnieks pārliecināts, ka LU būvniecības iepirkumi notiek kristālskaidri

© Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Agency

Latvijas Universitātes (LU) būvniecības iepirkumi notiek kristālskaidri un procedūras ir sakārtotas pēc vislabākajiem principiem, šādu pārliecību šorīt telekanālā LNT pauda LU rektors Indriķis Muižnieks.

Muižnieks stāstīja, ka viņš no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja nav saņēmis nekādu padziļinātu informāciju par savas vietnieces Baibas Brokas (VL-TB/LNNK) aizturēšanu, iespējams, aizdomās par korupciju LU būvniecības iepirkumā un viņam neesot nekādu minējumu, kur radušies pārmetumi.

LU rektors uzsvēra, ka iepirkumu komisijās Broka nestrādāja viena, bet tur bija vēl pieci vai seši cilvēki, taču neviens cits aizturēts nav.

Muižnieks informēja, ka ar Broku pēc aizturēšanas nav ticies, taču to darīs, vienlaikus uzsverot, ka viņš nav izmeklētājs, attiecīgi tālejošus rezultātus no tikšanās nav pamata gaidīt. Cik viņš zinot, Brokai neesot liegts kontaktēties ar LU darbiniekiem.

Runājot par paša iespējām saglabāt rektora amatu pēc vēlēšanām, par kurām šaubas paudusi izglītības ministre Ilga Šuplinska (JKP), Muižnieks stāstīja, ka viņam pilnvaras ir līdz 4.augustam. Ja līdz tam valdība nebūs nolēmusi viņu pārapstiprināt amatā, tad Izglītības un zinātnes ministrija iecelšot LU "pārvaldnieku", bet tas būšot vērtējams kā ārkārtas gadījums.

Muižnieks atkārtoti uzsvēra, ka LU neesot redzējusi pārmetumus par rektora vēlēšanām un publiski izskanējušajos pārmetumos saskata virkni pārpratumu un nepilnīgas informācijas. Viņš sliecas piekrist savas kolēģes viedoklim, ka Šuplinskas darbības LU rektora vēlēšanu sakarā esot vērtējamas kā politisks spiediens.

Muižnieks teica, ka gadījumā, ja valdība pēc LU rektora vēlēšanām neapstiprinās viņu šajā amatā, šāds lēmums tiks apstrīdēts, turklāt LU vadība sūdzētos starptautiskās izglītības organizācijās, kurās tā ir pārstāvēta.